• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Struja iz prirode d.o.o.

Struja iz prirode d.o.o. je tvrtka osnovana u Zagrebu 2008 godine koja pruža usluge, veleprodaje, maloprodaje, razvoja i izgradnje solarnih elektrana u Hrvatskoj i području Istočne Europe. Svojim korisnicima pružamo najpovoljnije cijene opreme, te brzu i stručnu tehničku pomoć prilikom odabira opreme i najboljih tehničkih rješenja prema Vašim potrebama.
Struja iz prirode skraćeno SIP surađuje sa vodećim svjetskim proizvođačima fotonaponske –solarne opreme za proizvodnju zelene energije. Pratimo svaki korak od projekta, ishođenja potrebnih dozvola, upravnog postupka i konzultantskih usluga do isporuke, logistike te izgradnje solarne elektrane. SIP doo zalaže se i prati svjetske trendove u primjeni obnovljivih izvora energije, zaštiti okoliša i smanjenju emisija CO2 plinova i drugih štetnih sastojaka kao nusprodukata proizvodnje energije iz neobnovljivih izvora. Profesionalnu uslugu su prepoznali arhitekti, elektro projektanti,lokalne i gradske uprave te instalateri i krajnji korisnici naših usluga.

U 2009 godini S.I.P.je prva Hrvatska tvrtka koja je uspjela najprije prezentirati gradskim vlastima grada Orahovice što su solarne elektrane, upoznati ih sa zakonodavnim okvirom povlaštenog otkupa električne energije te pokrenuti projekt Solarne Fotonaponske elektrane Orahovica 1 snage 500 kWp .Tvrtka S.I.P. odradila je kompletan posao vođenja projekta do postizanja statusa PP i potpisivanja ugovora sa HROTE za nešto više od godinu dana s obzirom na početne komentare da je to nemoguća misija od minimalno 3 godine i više. Isto tako ovo je bio prvi projekt u Hrvatskoj za solarnu elektranu velike snage 0,5 MWp koji je postigao sve potrebne dokumente za gradnju i prodaju struje po povlaštenoj cijeni Nažalost zbog zakonskih promjena u vrlo kratkom periodu izgubljena je ova mogućnost za daljnji razvoj velikih projekata solarnih fotonaponskih elektrana.

Grad Orahovica sa gradonačelnikom gospodinom Nemecom je prepoznao kvalitetno odrađen posao i izdao potvrdu o uspješno završenom upravnom postupku stjecanja statusa povlaštenog proizvođača električne energije, projektne dokumentacije i HROTE ugovora tvrtki Struja iz prirode d.o.o..

2012 godine krenuli smo sa provedbom projekta sunčane elektrane Kanfanar snage 1 MW za Sunčane elektrane Petrokov d.o.o. koja je završena u prosincu 2012 godine a u puštena u trajni pogon u svibnju 2013 godine.

2016 godine smo pružali konzultantske usluge pri projektu Fotonaponske elektrane Zračna luka Dubrovnik snage 170kW.

2016 godine sa partnerima Solar Frontier-Japan, Schnaider electric Gmbh i Krinner Gmbh razvili smo projekt fotonaponske elektrane snage 1,5MW u Hibridnoj izvedbi sa uštedom goriva na agregatima za potrebe međunarodnog aerodroma u regiji.

Prvi u Hrvatskoj krenuli smo u razvoj Građanskih solarnih elektrana- kupac sa vlastitom elektranom za smanjenje vlastite potrošnje, vani poznato kao Net-metering sustavi. Naša parola Solarne Revolucije je očito zanimljiva jer postoji veliko zanimanje za ovaj vid uštede električne energije.

Razvoj projekta

Kao tvrtka koja nudi rješenja po sistemu ključ u ruke i prodaju opreme S.I.P. ne samo da razvija vlastite projekte već daje podršku u razvoju vaših projekata po pristupačnim cijenama. Od procijene proizvodnje za specificiranu mikro lokaciju putem softwerskih simulacija do tehničkih prijedloga, tehnološke ekspertize, nabave opreme najboljih svjetskih proizvođača i podrške pri ishođenju potrebnih dozvola za gradnju, otkup sporadičnih viškova i priključenje solarne elektrane. Što značajno utječe na povećanu profitabilnost Vašeg projekta.

Proizvodi

Partneri smo slijedećih proizvođača fotonaponske – solarne opreme.

Solarni fotonaponski paneli

Solarni mrežni  i autonomnih – otočni pretvarači i regulatori

Montažne konstrukcije

Solarne baterije LI-Ion, OPzS, OPzV

Solarni kablovi i MC priključci

Ukoliko nema proizvođača koji Vas zanima ili za bilo kakvo pitanje molimo da nas kontaktirate.

Europski standardi

Struja iz prirode d.o.o. postavlja standarde za razvoj solarnih fotonaponskih elektrana. Samo najbolji materijali i najnovije tehnologije koriste se u našim proizvodima. Uvijek surađujemo s vodećim ekspertima iz Hrvatske i Europe na polju solarne-fotonaponske tehnologije jer našim strankama želimo uvijek pružiti najbolju uslugu.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com