• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Solarna elektrana je izgrađena kao Hibridna elektrana sa baterijama i agregatom u cilju smanjenja i ostvarena je ušteda na gorivu za pogon agregata te smanjenja zagađenja Nacionalnog parka Kornati.

Solarna elektrana služi za napajanje restorana CORE –u uvali Vrulja na Kornatima. Primjenom solarne elektrane ostavreni su ciljevi uštede na gorivu za agregat s obzirom da elektrana pokriva 18 sati dnevno kompletan rad restorana dok ostatak vremena radi agregat s obzirom na povećanu snagu i zahtjeve za potrošnjom te dopunjava baterije.

Sustav je projektiran kao autonomna hibridna elektrana sa mrežnim pretvaračem tvrtke SMA STP 10000 TL trofazno vezanim sa tri SMA Sunny Island hibridna uređaja snage 5 kW po fazi u trofaznom klasteru napajana baterijama 800 Ah/ 48V. Sustav pokreće solarna elektrana sa panelima Japanskog proizvođača Solar Frontier u CIS tehnologiji snage 8 kW. Uzimajući u obzir količinu goriva koja se trošila prije investicija u ovu elektranu ima povrat od tri godine. U pogonu je sva oprema restorana sa škrinjama, frižiderima, ledomatom, vešmašina, prilica rublja, klima uređaji, pumpe za vodu tv i drugo kao i impozantna rasvjeta sa više od 200 rasvjetnih tijela u LED tehnologiji.

Solarni paneli Solar Frontier zahvljujući jedinstvenoj tehnologiji svojim karakteristikama u radu na visokim temperaturama ostvaruju izvanredne rezultate u proizvodnji struje.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com