• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

2009 godine tvrtka Struja iz prirode iz Zagreba napravila je prvu prezentaciju ispred vijeća grada Orahovice o solarnim elektranama i zainteresirala gradonačelnika i vijećnike da su odlučili krenuti u projekt i upravni postupak za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača. Prema prognozama nemoguća misija ostvarena je u nešto više od godinu dana što je bio presedan u ono vrijeme. Tvrtka Struja iz prirode uspjela je završiti kompletan postupak i projektiranje solarne elektrane snage 500 kWp i postići HROTE ugovor za grad Orahovicu. S obzirom na nesigurnost u financiranju ovakvog projekta gradska uprava se odlučila na raspisivanje natječaja i prodaju projekta s dugogodišnjim najmom zemljišta. Konačno je to uspjela 2011 godine kada je projekt kupila tvrtka iz Splita, koja je sagradila elektranu za treću tvrtku..

Najmanje osunčani dio Hrvatske je daleko jači od najsunčanijeg dijela Njemačke, a Njemačka ima 30 tisuća više instaliranih solarnih kilovata nego Hrvatska. Eto to je jedan od apsurda. Mi imamo kao država cilj da do 2020. godine dostignemo nekakve obveze koje je država preuzela i vjerujem kako će mnoge firme moći raditi ovakve i slične investicije po Hrvatskoj. Grad Orahovica itekako je ponosan da je jedina jedinica lokalne samouprave koja je napravila ovakav projekt rekao je gradonačelnik Orahovice gosp Josip Nemec.

Kako ne bi ovaj projekt bio usamljen krenuli smo s novim solarnim elektranama kao partner u poslu s tvrtkom SOLTECH i NIVAL iz Zagreba u gradnju najveće solarne elektrane snage 1 MW u U Kanfanaru koja je završena i u probnom radu.

Također smo pokrenuli dva nova projekta po 500 kWp za jedinice lokalne uprave u Dalmaciji koji su fazi izrade projektne dokumentacije i provođenja upravnog postupka.

Uskoro očekujemo još nekoliko novih projekata koje ćemo objaviti u dogledno vrijeme

Struja iz prirode d.o.o. je voditelj projekta za izradu potrebnih dokumenata i elaborata te ishođenje potrebnih ugovora i dozvola (MINGORP, HEP, HERA, HROTE) za izgradnju fotonaponske elektrane Orahovica 1 (FNE Orahovica 1) i otkup električne energije u Orahovici.

U prilogu se nalaze:

Prethodno energetsko odobrenje MINGORP, energetsko odobrenje MINGORP, prethodni status povlaštenog proizvođača HERA, ugovor HROTE, potvrda o uspješno provedenom projektu Grad Orahovica.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com