• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Solarna elektrana snage 4 kWp za smanjenje potrošnje u kućanstvu.

Elektrana je izvedena na privatnom objektu u cilju smanjenja potrošnje električne energije bez subvencija. Predviđena godišnja proizvodnja ove elektrane je 5.500 kWh sati čime će ostvariti uštedu od 6,400,-kn na godišnjoj razini. Elektrana nije u sustavu HROTE-a niti drugih državnih agencija i kao takva predstavlja model za energetsku učinkovitost i uštede u kućanstvu. Povrat investicije u ovakvu elektranu predviđen je u roku od 6 godina . Efikasnost ovakvih elektrana ovisi o lokaciji i uvjetima usmjerenosti krovišta prema jugu, tako da se povrat i bez subvencija može ostvariti za 6 ili 7 godina na kontinentu a Jadranu i dosta kraće s obzirom na broj sunčanih dana. Fotonaponska elektrana je izvedena u tehnologiji polikristal tvrtke SHARP sa pretvaračem proizvođača GOODWEE -Kina , tvrtka koji je najveći proizvođač pretvarača na Azijskom i Australskom tržištu. Također je ukomponiran BOSCH sustav za potporu grijanju i potrošne tople vode u kombinaciji s podnim grijanjem objekta.

S obzirom na zatvorene kvote kao i probleme u realizaciji novih ugovora tvrtka SIP razvila je takozvane NET METERING sustave ili kupca sa vlastitom elektranom za smanjenje vlastite potrošnje za tvrtke i privatne objekte kojim se omogućuje ušteda u potrošnji električne energije od 50% do 80% više tarifne stavke-dnevne od 07-22h. Projekt mrežno vezanih elektrana ne sadrži baterije već se sva energija troši direktno na objektu. Na ovakav način moguće je ostvariti povrat investicije bez kompliciranog postupka propisanog državom u periodu od 7-9 godina što je ekvivalent ugovoru s HROTE.

Solarna elektrana Zagreb I

Ovi sustavi rade na dva načina. Kako je definirano u mrežnim pravilima obaveza je tražiti priključak fotonaponske elektrane od strane HEP-a ukoliko proizvodite višak energije koji predajete u mrežu. Također je omogućeno da se registrirani višak energije koji se evidentira putem dvosmjernog brojila proda HEP-trgovini s kojom se sklapa ugovor o otkupu sporadičnih viškova energije po nepopularnoj cijeni od 0,35 HRK sa pdv-om po kWh. Također priključenja elektrane iziskuje dodatne troškove HEP-a koji su u ovom slučaju neizbježni. Trošak HEP naplaćuje bez obzira na veličinu elektrane. Također je obaveza prolazak kompletne procedure puštanja u pogon te ishođenja svih dozvola koji je vrlo sličan postupku kada tražite priključak za novosagrađeni objekt. Tvrtka Struja iz prirode s obzirom na reference dosad izgrađenih elektrana dobro je upoznata s ovim postupkom rješava sve potrebne dokumente i puštanje u trajni pogon.

SIP fotonaponske elektrane najnovije generacije također nude mogućnost postizanja većih ušteda vlastitim projektom upravljanih elektrana koje ne stvaraju sporadične viškove koji se predaju električnu mrežu već imaju mogućnost upravljanja proizvodnjom količine električne energije prema konzumu na objektu ili predajom viška električne energije na posebne potrošače koji se dodatno uključuju i napajaju iz solarne elektrane u trenutku proizvodnje viška energije koja se ne konzumira .

Također nudimo HIBRIDNE sustave koji sadrže baterijske stanice za pohranu i akumulaciju viška energije koja se koristi i po noći, te se time smanjuje i noćna tarifna stavka.Nažalost ovi sustavi su skupi s obzirom na cijenu kvalitetnih baterija za pohranu i potrebne opreme. Koncepcija ovog sustav je Hybridni pretvarač koji je ujedno i mrežni pretvarač sa regulatorom punjenja i održavanja baterijskog sklopa i pretvaračem 48Volti na 220V Sustav može biti jednofazni ili trofazni . Također je primjenjiv u otočnim sustavima za vlastito odnosno besprekidno napajanje.

Posebnost S I P solarnih elektrana je u mogućnosti kontrole i upravljanja proizvodnjom solarne elektrane čime se izbjegavaju troškovi priključenja i povećava isplativost. Također smo predstavnici Japanske tvrtke SOLAR FRONTIER proizvođača solarnih panela proizvedenih u CIS -Copper-Indinum-Selenid, Bakar-Indinium-Selenid tehnologiji koja ne zahtijeva posebno zbrinjavanje otpada s obzirom na korištene materijale u proizvodnji te postignute certifikate u svijetu i Europskoj uniji. Također proizvodnja ovih fotonaponskih panela je usavršena do mjere da zahtjeva najmanja ulog u utrošku energije za proizvodnju od svih proizvođača te ih time ćini ekološkim proizvođačem.

>NAPOMENA

Primijetili smo da tvrtka Hvaljen Budi te prateće vezane tvrtke Solar Shop jednostavnu kopiraju naše izvorne tekstove iako su zaštićeni autorskim pravom također lažno predstavljaju projekte razvijene od strane tvrtke Struja iz prirode d.o.o i koriste fotografije naših projekta za svoje reference te želimo upozoriti posjetitelje naših web stranica na ovu činjenicu.

Tvrtka Struja iz prirode d.o.o. nije u nikakvoj vezi sa navedenim tvrtkama i nemaju dopuštenje za objavu slika i texta. Također informacije koje daju vezanu uz naše tekstove krivo prezentiraju mogućnost korištenja fotonaponskih elektrana bez dozvola HEP-a, te ne posjeduju razvijene projekte za elektrane s kontroliranom proizvodnjom za smanjenje vlastite potrošnje.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com