• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Solarna elektrana snage 5 kWp za smanjenje potrošnje u kućanstvu. Elektrana je izvedena na privatnom objektu u cilju smanjenja potrošnje električne energije bez subvencija. Predviđena godišnja proizvodnja ove elektrane je 5.500 kWh sati čime će ostvariti uštedu od 6,400,-kn na godišnjoj razini. Elektrana nije u sustavu HROTE-a niti drugih državnih agencija i kao takva predstavlja model za energetsku učinkovitost i uštede u kućanstvu. Povrat investicije u ovakvu elektranu predviđen je u roku od 6 godina . Efikasnost ovakvih elektrana ovisi o lokaciji i uvjetima usmjerenosti krovišta prema jugu, tako da se povrat i bez subvencija može ostvariti za 6 ili 7 godina na kontinentu a na Jadranu i dosta kraće s obzirom na broj sunčanih dana. Fotonaponska elektrana je izvedena na ravnom krovu stambenog objekta s fotonaponskim panelima Japanskog proizvođača Solar Frontier u CIS tehnologiji te SMA jednofaznim pretvaračem snage 5 kW..

SIP fotonaponske elektrane najnovije generacije također nude i mogućnost postizanja većih ušteda vlastitim projektom upravljanih elektrana koje ne stvaraju sporadične viškove koji se predaju električnu mrežu već imaju mogućnost upravljanja proizvodnjom količine električne energije prema konzumu na objektu ili predajom viška električne energije na posebne potrošače koji se dodatno uključuju i napajaju iz solarne elektrane u trenutku proizvodnje viška energije koja se ne konzumira..

Posebnost S I P solarnih elektrana je u mogućnosti kontrole i upravljanja proizvodnjom solarne elektrane čime se izbjegavaju troškovi priključenja i povećava isplativost. Također smo predstavnici Japanske tvrtke SOLAR FRONTIER proizvođača solarnih panela proizvedenih u CIS -Copper-Indinum-Selenid, Bakar-Indinium-Selenid tehnologiji koja ne zahtijeva posebno zbrinjavanje otpada s obzirom na korištene materijale u proizvodnji te postignute certifikate u svijetu i Europskoj uniji. Također proizvodnja ovih fotonaponskih panela je usavršena do mjere da zahtjeva najmanja ulog u utrošku energije za proizvodnju od svih proizvođača te ih time čini ekološkim proizvođačem.

NAPOMENA

Primijetili smo da tvrtka Hvaljen Budi te prateće vezane tvrtke Solar Shop jednostavnu kopiraju naše izvorne tekstove iako su zaštićeni autorskim pravom također lažno predstavljaju projekte razvijene od strane tvrtke Struja iz prirode d.o.o i koriste fotografije naših projekta za svoje reference te želimo upozoriti posjetitelje naših web stranica na ovu činjenicu..

Tvrtka Struja iz prirode d.o.o. nije u nikakvoj vezi sa navedenim tvrtkama i nemaju dopuštenje za objavu slika i texta. Također informacije koje daju vezanu uz naše tekstove krivo prezentiraju mogućnost korištenja fotonaponskih elektrana bez dozvola HEP-a, te ne posjeduju razvijene projekte za elektrane s kontroliranom proizvodnjom za smanjenje vlastite potrošnje.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com