• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Budućnost i sadašnjost solarnih elektrana u Hrvatskoj i svijetu

Tržište velikih solarnih elektrana je zastarjelo u vrlo kratkom vremenu barem u Hrvatskoj. Era državno zagarantiranih poticaja za otkup električne energije je praktički nestala te se na sumraku ovoga otvorilo novo tržište sa direktnom prodajom energije bez poticaja. Nažalost Hrvatska nije doživjela procvat niti boom solarnih elektrana već smo na repu europskih i svjetskih trendova. Državi je trebalo nekoliko godina da shvati da je to dobar posao u kojem su se našli mali ljudi, male tvrtke koje bi nešto zaradile na prodaji struje i premostile našu svakodnevnicu. Kvote su vrlo brzo nestale u nekoliko mega projekta pa to sada rješavaju sudovi. Ali mi se ne predajemo već smo razvili solarne-foto naponske sustave za sve razine potrošnje koji omogućuju uštedu električne energije u kućanstvu, obrtu ili tvrtki bez obzira na djelatnost i čak je to reguliranom novim pravilnikom HEP-a. Jedini je problem što je procedura malo složenija koju SIP uspješno riješava i što ćete morati platiti priključenje elektrane – po zadnji put.

Mogućnost sklapanja ugovora o otkupa sporadičnih viškova veliki je korak za net –metering ili potrošnju na mjestu proizvodnje. Obrti i tvrtke sa većom zakupljenom snagom mogu ostvariti vrlo značajne uštede na više segmenata. Energija –kWh, Snaga kW, Jalova snaga i to bez kompenzatora snage.

Bitna je činjenica da je za sve kategorije kupaca otvorena mogućnost prodaje viška struje po 0,5 kn/kWh uz suradnju sa Strujom iz prirode, praktički po cijeni energije koju plaćate HEP-u. Dio koji ne možete naplatiti odnosi se na mrežarinu, trošarinu, usluge mjerenje, naknadu za obnovljive izvore, pdv i to čini razliku koju plaćate u ukupnoj cijeni HEP-a. Uz to smo u mogućnosti ponuditi sa našim partnerom sklapanje ugovora o otkupu na bazi obračuna godišnje, polugodišnje ili mjesečno prema Vašoj želji.

Proizvodnjom energije iz solarne elektrane stvarate uštedu ne samo na proizvedenom kWh već se smanjuje i količina utrošene snage i jalove energije sve to radi solarna elektrana a dodatno štedite na mrežarini, naknadi za obnovljive izvore, trošarini i PDV-u

Stoga nazovite i pitajte ili nas kontaktirajte e-mailom, vrlo rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com