• +385 1 2995 686
  • Jadarska 14 10040 Zagreb HR
  • Radno vrijeme od 8.00-17.00h

Solarne elektrane na krovu hotela, servisnih i industrijskih objekata idealan su način za dodatni prihod tvrtki koje posjeduju objekte s krovovima od 200 kvadrata na više. Velike krovne površine idealne su za izgradnju solarnih elektrana snaga od 30 kWp pa do više MW ovisno o zakupljenoj snazi objekta i površini slobodnoj za montažu solarne elektrane. Razna rješenja montaže na krovove objekta prilagođena su vrsti pokrova , nagibu i usmjerenju kao i posebna rješenja za ravne krovove, poglavito duž Jadranske obale s jakim vjetrovima. Većina industrijskih hala i poslovnih objekta ima krov s blagim nagibom do 15 stupnjeva ili ravni krov. Usmjerenje objekta s takvim nagibom ne predstavlja problem jer dostupne tehnologije montaže ispravljaju lošu orijentaciju objekta u prostoru uz minimalne gubitke. Također što veća elektrana to je jeftinija izvedba i oprema.

Ulaganje u solarne elektrane siguran je povrat novca zagarantiran Vašom potrebom za energijom. Ovisno o lokaciji i količini sunčevog zračenja kao i kvaliteti opreme moguće je ostvariti povrat investicije od 8-10 godina. . Svjedoci smo solarnih elektrana velikih snaga primjer Convention centra u Las Vegasu, USA snage 6,4 MW bez predaje u mrežu –zero feed in, jer za predaju energije u mrežu bili bi potrebni značajni tehnički zahvati na postojećoj infrastrukturi koji bi uzrokovali velike troškove. Sustav je sagrađen na krovu objekta s tehničkim rješenjima kontrole i zaštite predaje u mrežu, najnoviji način primjene mega solarnih elektrana za vlastite potrebe dok je Hrvatskoj to znanstvena fantastika s ukupnim brojem Hrvatskih solarnih elektrana ispod 50 MW.

Mogućnost sklapanja ugovora o otkupa sporadičnih viškova veliki je korak za net –metering ili potrošnju na mjestu proizvodnje. Obrti i tvrtke s većom zakupljenom snagom mogu ostvariti vrlo značajne uštede na više segmenata. Energija –kWh, Snaga kW, Jalova snaga i to bez kompenzatora snage također štedite ina trošarini, mrežarini, naknadi za obnovljive izvore i pdv. Znači sve stavke na računu se umanjuju bez obzira koristite li drugog opskrbljivača uz HEP ili samo HEP.

Proizvodnjom energije iz solarne elektrane stvarate uštedu ne samo na proizvedenom kWh već se smanjuje i količina utrošene snage i jalove energije sve to radi solarna elektrana.

Također je moguće ostvariti uštede na dizel gorivu za pogon agregata, vrlo brzi povrat investicije s obzirom na cijenu goriva. Solarna elektrana može se uklopiti u bilo koji energetski objekt i stvoriti korist.

Primjer otočnog poslovnog objekta koji koristi agregat za pogon jer nema drugog izvora energije.

• Potrošnja agregata 50 kVA 7-10 litara dizela-slobodna procjena
• 24 sata rada 240 litara goriva, mjesečno 7200 litara, sezona 5 mjeseci 36000 litara = 324.000 kn
• Solarna elektrana primjer kompletna ključ u ruke , trofazna s baterijama i hibridnim pretvaračima cijena 600.000 kn , povrat za dvije godine
• Računajte još dodatno odlazak do kopna i prijevoz goriva ,pretakanje, spremnike servis agregata, dijelove i popravak
• Ekološki radite čuda s toliko goriva u predivnoj prirodi, a da ne pričamo o stalnoj buci agregata u kojoj uživaju Vaši gosti. Agregati se mogu i dalje koristiti povremeno i po potrebi s automatskim pokretanjem prema zadanom zahtjevu, kiša, loše vrijeme, veća potrebna snaga, dopuna baterija, smart menadžment upravlja svim Vašim potrebama.

Primjer drugi:

Imate poslovni objekt primjer aerodrom, s čestim gubitkom napajanja iz mreže iz raznih razloga. Agregati ogromne snage u pričuvi koji troše ogromne količine goriva.

• Solarna elektrana se može umrežiti sa sustavom agregata, odvojiti od mreže sinkronizirati s agregatima koji u ovom slučaju predstavljaju mrežu i imate vlastito napajanje iz solarne elektrane koja značajno smanjuje potrošnju agregata za količinu proizvedene snage i energije a preostalo vrijeme kada je regularna mreža u pogonu predaje energiju i štedi energiju koju bi potrošili iz elektromreže.

Stoga nazovite i pitajte ili nas kontaktirajte e-mailom, vrlo rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja.

SIP Struja iz Prirode d.o.o. © Copyright 2017. solarne elektrane ugradnja i instalacija fotonaponskih sustava, solarni paneli prodaja i cijena solarnih panela za struju. Email: info@strujaizprirode.com